Lujuuslaskenta
Tarjoamme lujuuslaskentapalvelua, jonka avulla voitte varmistua, että tuote on turvallinen ja kestää käytön aikaiset rasitukset
Lujuuslaskennan suorittavat pätevöityneet lujuuslaskijamme, jolloin voit olla varma, että laskentatulos ja raportti täyttää sille asetetut vaatimukset. Prosessi hyödyntää nykyaikaista tietokoneavusteista suunnittelua ja analyysiä, mikä mahdollistaa monimutkaisten rakenteiden ja kuormitusolosuhteiden tarkan mallinnuksen ja analysoinnin. Ohjelmistoista tunnemme seuraavat ohjelmat: Z88, Ansys, STAAD ja Robot. Autamme löytämään rakenteen, joka täyttää asetetut vaatimukset ja sen jälkeen tuotamme raportin, jota voidaan käyttää rakenteen lujuuden todentamisessa.
Lujuuslaskentapalvelumme toimii ainakin seuraavien toimialojen parissa:
- Lasi- ja alumiiniala (Glass and aluminium industry)
- Rakennusteollisuus (Construction industry)
- Teollisuuslaitokset (Industrial plants)
- Konepajateollisuus (Mechanical engineering)
- Teräs- ja alumiinirakenteet (Steel and aluminum structures)
- Nostolaitteet ja -rakenteet (Lifting equipment and structures)
- Aurinkoenergiarakenteet (Solar energy structures)
- Meriteollisuus (Marine industry)
- Modulaarinen rakentaminen (Modular construction)
- Maatalouskoneet (Agricultural machinery)
- Kaivosteollisuuden laitteet (Mining equipment)
- Rautatiekalusto (Railway equipment)
- Tuulivoimalat (Wind power plants)
- Offshore-teollisuus (Offshore industry)
Lujuuslaskentaprosessimme
Kuormitusten ja vaatimusten määrittely
Kuormitusten analysointi: Määritetään rakenteeseen kohdistuvat staattiset ja dynaamiset kuormitukset, kuten paino, liikenne, tuuli, lumi, ja lämpötilan vaihtelut. Tämän jälkeen määritellään rakenteen suorituskykyvaatimukset, mukaan lukien turvallisuusmarginaalit ja käyttöikä.
Materiaalien valinta
Määritetään materiaalit ottaen huomioon niiden lujuus, jäykkyys, kestävyys, ja kustannustehokkuus. Syvällinen kokemuksemme sekä osaamisemme ulottuu materiaalivalinnoissa mm. teräksen, alumiinin, puun ja lasin analysointiin.
Geometrian ja rakenne-elementtien määrittely
Määritellään rakenteen geometria, kuten poikkileikkaukset ja liitokset.
Lujuuslaskennan suorittaminen
Analyysimenetelmien valinta: Valitaan sopivat laskenta- ja analyysimenetelmät, kuten analyyttiset menetelmät tai numeeriset menetelmät (esim. FEM). Lasketaan kuormitusvaikutukset ja niiden aiheuttamat jännitykset ja muodonmuutokset rakenteissa. Arvioidaan, täyttääkö suunniteltu rakenne asetetut vaatimukset.
Tulosten analysointi ja optimointi
Analysoitujen tietojen perusteella tehdään päätelmiä rakenteen turvallisuudesta ja suorituskyvystä. Tarvittaessa rakenteeseen ehdotetaan muutoksia parantamaan rakenteen suorituskykyä tai vähentämään kustannuksia.
Dokumentointi ja raportointi
Laaditaan yksityiskohtainen raportti laskennasta, tuloksista, ja suositelluista toimenpiteistä. Raportti sisältää myös tiedot teknisestä dokumentaatiosta ja muusta suunnitteludokumentaatiosta, jonka avulla voidaan laskettu rakenne toteuttaa.
Tarkastus ja validointi
Suoritetaan tarvittaessa rakenteellisia testauksia tai prototyyppien testauksia todentamaan laskentatulokset.
Noudatamme lujuuuslaskennan toimeksiannoissa konsulttitoiminnan yleisiä sopimusehtoja KSE 2013.